Materiál:

V první fázi si připravíme sypkou, dobře promíchanou směs z těchto komponent: 230g desikovaných, jemně homogenizovaných endospermů a embryí z caryopses Triticum aestivum (Poaceae); 20g Oetkerovy směsi, jejíž součástí jsou NaHCO3, NaH2PO4, a dále desikované a jemně homogenizované: borka Cinnamomum verum (Lauraceae), diachenia Pimpinella anisum (Apiaceae), nerozvité květní gemmae včetně kalichu Syzygium aromaticum (Myrtaceae), schizokarpy a lístky Coriandrum sativum (Apiaceae), diachenia Foeniculum vulgare (Apiaceae), ze Zea mays (Poaceae) extrahovaná směs amylózy a amylopektinu s příměsí lipidů a proteinů.

V druhé fázi připravíme: 250g nastrouhaného (může být na hrubo) čerstvého radixu Daucus carota (Apiaceae), který jsme předem zbavili rhizodermis s přilehlou tenkou částí kortexu a 100g nasekaných sušených embryí předem vyloupnutých z nucēs Juglans regia L. (Juglandaceae).

Ve třetí fázi vytvoříme třením, případně šleháním jemnou až téměř koloidní suspenzi, která může částečně pěnit, ze 3 vitellī a albūmina Gallus gallus f. domestica (Phasianidae), 230g sacharózy, 100mg NaCl, 200 ml roztoku 4 – 9 % kyseliny palmitové, 1 – 7 % k. stearové, 14 – 40 % k. olejové a 48 – 74 % k. linolové s příměsí různých lecitinů, tokoferolů, karotenoidů a vosků.

Postupně vmícháme první a druhou, sypkou, fázi do třetí, suspenzní, fáze dokud nevznikne heterogenní, ale dobře promíchaná, směs, kterou semikvantitativně převedeme do pečící formy, menšího plechu apod.

Pečeme při 180 °C 40 min.